Кыргызстандын тарыхындагы этносоциология багытынын негиздөөчүсү жана жигердүү инсан (ИЗВЕСТИЯ НАЦИОНАЛЬНОЙ АКАДЕМИИ НАУК КЫРГЫЗСКОЙ РЕСПУБЛИКИ, 2025)
Тарых илимдеринин доктору, профессор, Кыргыз Республикасынын илим жана техника боюнча мамлекеттик сыйлыгынын лауреаты, академик А.Асанкановду 1970-жылдардагы студенттик мезгилинен бери билем. КМУнун тарых факультетин ийгиликтүү аяктагандан кийин өзүнүн районунун орто мектебинде мугалим, андан кийин Фрунзедеги политехникалык институтта КПССтин тарыхы кафедрасында окутуучу болуп иштеген.