САЯСИЙ ЭКСТРЕМИЗМДИН ИЛИМИЙ НЕГИЗДЕРИ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Макалада саясий экстремизмдин илимий негиздери жөнүндө сөз болот. Саясий экстремизмдин этимологиясы,анын ар кыл көрүнүштөрүнүн көп түрдүүлүгүнө, өзгөчөлүктөрүнө басым жасалат. Саясий экстремизм тушүнүгүнө негиз салуучулар алардын илимий көз караштары, гипотезаларына орун берилет. Бул көрүнүш боюнча илимий көз караштардын көп түрдүүлүгүнө жана спецификалык жактарын талдоо жасалат жана ата мекендик окумуштуулар тарабынан жаңы гана изилдөө болуп жаткандыгы сөз болот. Саясий терроризм көрүнүшү азыр классикалык, этимологиялык мүнөздөмөсунөн алыстап заман талаптарына жараша өркундөгөнү, учурга жараша ылайыкташканы боюнча сөз болот. Бирок теориялык түрмөктө окшоштуктар, жалпылыктар көп экени айтылат.