УЛУТТУК ИДЕЯ: ФИЛОСОФИЯЛЫК ТАЛДОО (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Макалада коомдук аң-сезимдин компоненттеринин бири болгон улуттук идеянын философиялык мааниси каралып, анын философиялык концепциядан коомдун муктаждыктарына жана тарыхый өнүгүүсүнө жараша конкреттүү саясий максатка айланышы терең талданат. Улуттук идея этностун руханий турмушунун түпкүрүндө жаралып, коомдук турмушту гана эмес, элдин дүйнө таанымын, улуттук аң-сезимин да чагылдырууга жөндөмдүү кубулуш экендигин далилдөөгө аракет жасалган.Автор улуттук идеянын азыркы коомдогу ордун жана аны илимий жактан өнүктүрүү зарылдыгын баса белгилеген. Албетте, учурда бул багыттагы иштер мамлекеттик деңгээлде жүрүп жатканы айтылды.