ДИНИЙ ЭТИКАНЫН ЛОГИКАЛЫК ТАБИЯТЫ ЖАНА КОНЦЕПТУАЛДЫК ӨЗГӨЧӨЛҮГҮ: ТАРЫХЫЙ-ФИЛСОФИЯЛЫК АНАЛИЗ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Философия моралдагы, диндеги маанилүү принциптерин таанып билип, алардын өз ара мамилелеринин татаал мүнөзүн түшүнүүгө умтулат, акыры, морализм менен фанатизмге кирип кетүүдөн чектентет жана динде да, адепте да чыныгы адамдык башталыштарды сактоону шарттайт. Адеп, философиянын маанилүүлүгүн жогорулатат, анын жетектөөчү иш-аракетине муктаж болгон диний тажрыйба үчүн да, адамдын адептүү жашоосу үчүн да зарыл экенин шарттайт.