ӨЗБЕКСТАНДАГЫ КЫРГЫЗДАРДЫН ЖАЙГАШУУСУНДАГЫ ӨЗГӨЧӨЛҮКТӨР (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Макалада кыргыз урууларынын Өзбекстандын аймагына жайгашуу процесстери, ошондой эле алардын XIX кылымдын аягынан XXI кылымдын башына чейинки сандык өсүшүнүн динамикасы илимий жактан талданган