Колледж студенттеринде математикалык креативдүүлүктү өнүктүрүүнүн педагогикалык шарттары: эксперименттик модел (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Макалада колледж студенттеринин математикалык креативдүүлүгүн өнүктүрүүнүн дидактикалык жана педагогикалык шарттары илимий-эксперименттик негизде талданат. Авторлор студенттердин чыгармачыл жана креативдүү ой жүгүртүүсүн калыптандырууда математикалык билим берүүнүн ролун системдүү, интеграциялык жана ишмердүүлүк мамилелеринде карашат. Изилдөөнүн негизинде студенттердин математикалык креативдүүлүгүн өнүктүрүүчү педагогикалык моделдин түзүмү иштелип чыгып, анын эксперименттик текшерүүсү жүргүзүлгөн. Макалада Кыргызстандын орто кесиптик билим берүү мекемелеринин мисалында эксперименттик моделдин натыйжалуулугу далилденет.