Сингапурдук окутуу методикасы: Кыргызстандын билим берүү системасында колдонуу потенциалы (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул макалада Сингапурдук окутуу модели Кыргызстанда билим берүүнүн сапатын жана окуучулардын функционалдык сабаттуулугун жогорулатуучу натыйжалуу стратегия катары талдоого алынды. Эл аралык PISA жана TIMSS изилдөөлөрүнүн жыйынтыктарына таянуу менен, Сингапурдук CPA (Concrete–Pictorial–Abstract) принцибинин жана бар-моделдөөнүн максатка ылайыктуулугу негизделди. 2024–2025-жылдардагы алгачкы ишке ашыруунун натыйжасында пайда болгон артыкчылыктар, ошондой эле бул методиканы улуттук контекстке ийгиликтүү жана узак мөөнөттүү адаптациялоо үчүн зарыл болгон системдик көйгөйлөр жана стратегиялык чаралар аныкталды