Башталгыч класстарда адабий окуу предметин кыргыз тили жана англис тили предметтери менен интеграциялап окутуу (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Заманбап билим берүүдө предметтер ортосундагы интеграция маанилүү орунду ээлейт жана башталгыч класстын окуучуларынын билимдеринин жана көндүмдөрүнүн бүтүндүктөрүн иштеп чыгууга жардам берет. Изилдөөнүн максаты: кыргыз тили жана кыргыз адабияты боюнча интеграцияланган сабактар системасын теориялык негиздөө, анын негизинде адабий чыгармачылык тексттерин жана интеграцияланган окутуу ыкмаларын колдонуу менен башталгыч класстын окуучуларынын коммуникативдик көндүмдөрүн калыптандыруу. Макалада башталгыч класстардагы адабий чыгармаларды талдоо процессинде предметтерди интеграциялоодо колдонулуучу технологиялар каралган. Адабий окуу предмети менен кыргыз ил жана англист ил предметтерин интеграциялап окутуу концепциясынын практика жүзүндө ишке ашырылышы боюнча мисалдар келтирилген.