Кулун-Ата коругунун флорасынын билим абалы жөнүндө (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Макала Кулун-Ата мамлекеттик коругунун флорасынын илимий изилденишинин азыркы абалын талдоого арналган. Изилдөөнүн максаты –коруктун жогорку түзүлүштөгү өсүмдүктөрүнүн изилденишинин азыркы абалын талдоо жана баа берүү. Изилдөөнүн методу –экспедициялык-маршруттук, жогорку түзүлүштөгү өсүмдүктөрүнүн таксономиялык изилденишинин абалын талдоо. Изилдөөнүн натыйжасында Кулун-Атамамлекеттиккоругунун флорасынын түрдүк тутуму бай экендиги аныкталып, бирок таксономиялык категориялар эски илимий булактарга негизделип жазылгандыктан кээ бир түрлөрдүн илимий аталыштары азыркы учурдагы абалга туура келбей тургандыгы, парктын аймагында кездешүүсү так эмес экендиги иликтөөлөрдөн такталды. Илимий булактарга караганда мамлекеттик коругунун аймагында жогорку өсүмдүктөрдүн көп түрү кездешери, алар 3 бөлүмдүн тутумуна кирген 83 тукумдун тутумуна кирген 394 түрү кездешээри аныкталды