Таштан жарылган буюмдарды өндүрүү теориясы: негизги принциптер, өнүктүрүүнүн сунушталган моделдери жана стратегиялары (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Макалада табигый таштан жасалган жол буюмдарынын жарылуу өндүрүшүнүн заманбап технологиялары, алардын эксплуатациялык мүнөздөмөлөрү жана колдонуу перспективалары каралат. Ар кандай таш түрлөрүнүн мүнөздөмөлөрү берилген жана аларды колдонуу менен байланышкан негизги принциптери жана чектөөлөр талкууланат. Процесстерди автоматташтырууга, инновациялык технологияларды ишке киргизүүгө, өндүрүштү башкаруунун жалпыланган моделдерин иштеп чыгууга өзгөчө көңүл бурулган. Графикалык маалыматтар өндүрүш көлөмүнүн функциясы катары эффективдүүлүк менен нарктын ортосундагы байланышты чагылдырган. Макалада таш казып алуу тармагында экологиялык аспектилердин жана туруктуулуктун маанилүүлүгү баса белгиленет.