Кыргызстанда алмачыл мөмө-жегич көпөлөктөн (cydia pomonella) коргоо үчүн репелленттерди колдонуу тажрыйбасы (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Макалада 2021-2022-жылдары Кыргыз Республикасынын ар кайсы аймактарындагы алма бактарында алмачыл мөмө-жегич көпөлөктөн (Cydia pomonella) коргоо үчүн репелленттерди колдонуу тажрыйбасы берилген. Кыргызстанда репелленттерди колдонуу менен өсүмдүктөрдү коргоо ыкмалары дээрлик колдонулбайт. Репелленттер адамдар жана айлана-чөйрө үчүн коопсуз жана зыянкечтерге каршы күрөшүүнүн альтернативтүү варианты катары көңүл бурууга татыктуу.