Ысык-Көлдүн табигый калкындагы чычырканактын (hippophae rhamnoides l) тикенсиз формасы (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул макалада Ыссык-Көлдөгү крушина чычырканактарына эксперименталдык илимий изилдөөлөрдүн натыйжалары берилген. Изилдөө селекция, морфология ыкмаларына баа берүү менен бирге, чарбага баалуу белгилерине карата тандама жүргүзүл гон. Биринчи жолу биз Ыссык-Көлдүн айланасындагы жапайы популяциялардан тикенексиз чычырканагын таптык. ВегетативДик жана үрөнүнөн көбөйтүүнү эксперименталдык түрүндө баштадык.