Суудан бөлүнгөн энергиянын чондуктарынын барабардыгы жөнүндө (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Аталган статьяда сууну ысытууда пайдаланылган ар түрдүү ыкмаларда алынган жылуулукка карата басым жасалды. Суунун ысышында маңырдын (накип) пайда болушу суууда иондошуу процессинин болушун тастыктайт. Анын натыйжасында суунун молекулаларынын кыймылы жогорулайт. Сууда эффективдүү алынган жылуулук энергияны өндүрүүчү түзүлүштѳрдѳ (куюндуу жылуулук генератордо, ковитациялык түзүлүштѳ жана «ЭФИ» генератордо) жана сууну ысытууда сырттан берилген энергиядан, сууда алынган жылуулук энергиянын чоңдуктарынын теңдештигинин болушунун мүмкүндүгү белгиленди.