Популяциянын реакция нормасынын өзгөрүүсү зыянкеч курт-кумурскалардын санынын массалык көбөйүүсүнүн негизги себеби катары (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул билдирүүдө зыянкеч курт-кумурскалардын популяциясынын реакция нормасын өзгөртүү концептуалдык схемасы сунушталат, ал тышкы шарттар туруктуу болгондо массалык көбөйүүнүн очокторунун пайда болушунун негизги себеби болуп калышы мүмкүн, r-стратегиядагы түрлөрдүн аныктамасында өзгөртүү сунушталат.