ФЕРГАНА ОБЛУСУНУН ОЛТИАРИК РАЙОНУНДАГЫ ПИСТАЧКА ДАРАКТАРЫНЫН ФЕНОЛОГИЯСЫ (ӨЗБЕКИСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Фенологиялык процесстерди изилдөө келечекте бул өсүмдүктү пайдалануу мүмкүнчүлүктөрүн башкарууга мүмкүндүк берет. Мындан тышкары, фенологиялык процесстерди билүү өсүмдүктөрдү ар кандай максаттарда багыттуу пайдаланууга жана сапаттык көрсөткүчтөргө таасирин жогорулатууга өбөлгө түзөт. Натыйжада түшүмдүүлүктү жогорулатуу жана сапаттык мүнөздөмөлөрдү жакшыртуу мүмкүн болот. Фергана облусунун Алтыарык районунда чыныгы писта дарагы (Pistacia vera L.) үчүн жүргүзүлгөн фенологиялык байкоолор келечекте бул аймакта пистанын түшүмдүүлүгүн жогорулатууга жана продукциянын сапатын жакшыртууга салым кошо алат.