КЫРГЫЗСТАНДЫН ТҮШТҮГҮНДӨГҮ БАДАМ (Amygdalus communis) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул макалада ширин бадамдын интродукцияланган сорттору боюнча көп жылдык изилдөөлөрдүн натыйжалары берилген. Ширин бадамдын өнөр жайлык көчөттөр үчүн сунушталган сорттору кагаз кабыкчалуу, жумшак кабыкчалуу жана стандарттуу кабыкчалуу сорттор болуп саналат.