КЫРГЫЗДАРДЫН ФИЛОСОФИЯЛЫК ОЙЛОМУ ТАРЫХЫЙ-ФИЛОСОФИЯЛЫК ИЗИЛДӨӨНҮН ОБЪЕКТИСИ КАТАРЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Макалада кыргыз элинин философиялык ойломун изилдөөнүн проблемалары жана келечеги каралган. Кыргыз элинин философиялык ойломунун түрдүү жактарын изилдөө боюнча республиканын илимпоздору тарабынан кыска мөөнөттүн ичинде маанилүү иш жасалган жана көптөгөн теориялык материал чогулган. Бирок аткарылган изилдөөлөр кыргыз элинин философиялык ойломун толук эмес, проблеманын айрым жактарын гана камтыган. Ошондой эле кыргыздардын философиялык ойломунун тарыхындагы изилденбеген же чала изилденген проблемалары бар.