СУФИЗМ МАСЕЛЕСИНИН АЙРЫМ АСПЕКТИЛЕРИ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул макалада ислам тарыхындагы суфизмдин (тасаввуфтун) пайда болушу, өнүгүшү жана анын адамдын руханий дүйнөсүн тарбиялоодогу орду талданат. Айрыкча латаифтердин мааниси, зикир менен иштөө усулдары, муршид-мурид мамилеси жана Нахшбандия, Йассавия сыяктуу тарикаттардын өзгөчөлүктөрү баяндалат. Түркстан аймагындагы сопулук мектептеринин ислам цивилизациясына кошкон салымы, жергиликтүү маданият жана салт менен болгон байланышы да каралат.