БОРБОРДУК АЗИЯДАГЫ СУФИЗМ: КАЛЫПТАНУУСУ, ӨЗГӨЧӨЛҮКТӨРҮ ЖАНА КООМДОГУ ОРДУ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Макалада тасаввуфтун калыптануусу жана Борбордук Азияда таралуусу, анын өбөлгөлөрү, маңызы жана өнүгүү этаптары каралат. Аймактагы тарикаттардын өзгөчөлүктөрү жана бай тарыхы баса белгиленет. Тарикаттардын өнүгүүсү, эшендердин ишмердиги жана алардын Борбордук Азия элдеринин руханий турмушундагы ордуна баа берилет.