КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНДАГЫ ТУРУКТУУ РЕГИОНДУК ӨНҮГҮҮНҮН НЕГИЗГИ АСПЕКТИЛЕРИ ЖАНА МАСЕЛЕЛЕРИ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул макалада азыркы социалдык-экономикалык трансформациялардын шартында Кыргыз Республикасынын региондорунун туруктуу өнүгүүсүнүн негизги аспектилери жана алардын проблематикасы илимий негизде талдоого алынат. Изилдөөдө аймактык өнүгүүнүн туруктуулугуна таасир этүүчү институттук, экономикалык, экологиялык жана социалдык факторлор системалуу түрдө каралат. Аймактык өнүгүүнүн тең салмактуулугуна тоскоол болгон мейкиндиктик диспропорциялар, инфраструктуралык чектөөлөр жана институттук дискоординация маселелерине өзгөчө көңүл бурулат. Макаланын жыйынтыгында туруктуулуктун принциптерин интеграциялоо аркылуу аймактык өнүгүү саясатын өркүндөтүүнүн негизги багыттары сунушталат.