ЭКОНОМИКАЛЫК ИНТЕГРАЦИЯ: КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН ЕВРАЗИЯЛЫК ЭКОНОМИКАЛЫК БИРИМДИКТИН 10 ЖЫЛДЫГЫНЫН КОНТЕКСТИНДЕГИ ТЕНДЕНЦИЯЛАРЫ, КРИТЕРИЯЛАРЫ ЖАНА ШАРТТАРЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул макалада экономикалык интеграция маселелери мамлекеттер аралык өз ара аракеттенүүнүн феномени катары изилденип, өндүрүш факторлорунун натыйжалуу иштөөсү үчүн бирдиктүү шарттарды калыптандырууга жана интеграцияланган мейкиндикти башкаруунун координацияланган механизмдерин түзүүгө багытталган процесстер талданат. Экономикалык интеграциялык кызматташтыктын калыптанышына шарт түзгөн критерийлер жана шарттар, ошондой эле өлкөлөрдүн эл аралык экономикалык бирикмелерге катышуу кызыкчылыгы өзгөчө илимий кызыгууну жаратат. Ушуга байланыштуу, Кыргыз Республикасынын Евразиялык экономикалык биримдикке (ЕАЭБ) мүчө болгондугунун он жылдыгынын алкагында, авторлор дүйнөлүк тажрыйбаны жана айрым интеграциялык моделдерди талдоонун негизинде экономикалык интеграциянын өзгөчө мыйзам ченемдүүлүктөрүн жана мүнөздүү касиеттерин аныктоого аракет жасашат.