КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН МИСАЛЫНДА, ЕАЭС ШАРТТАРЫНДА ЭЛЕКТРОНДУК КОММЕРЦИЯГА САЛЫК САЛУУ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул макалада Евразиялык экономикалык союзундагы электрондук коммерцияны салыктык жөнгө салуунун учурдагы өзгөчөлүктөрү талданат. Өзгөчө көңүл Кыргыз Республикасындагы тажрыйбага жана кыйынчылыктарга бурулат. Санариптик кызматтарды жана чек ара аркылуу жүргүзүлгөн сооданы салыктык жөнгө салуунун укуктук аспекттери, түшүүлөрдүн статистикасы жана интеграция шарттарында натыйжалуу салык саясатын түзүүдөгү негизги тоскоолдуктар каралат. ЕАЭБ алкагында фискалдык жөнгө салууну гармониялаштыруу жана салыктык администрлөөнүн санариптешүүсүнүн келечегине өзгөчө көңүл бурулат.