1924-1927-ЖЫЛДАРЫ МАМЛЕКЕТТҮҮЛҮКТҮ ТҮПТӨӨДӨ “ЭРКИН ТОО” ГЕЗИТИНИН ОРДУ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада “Эркин Тоо” гезити чыккан 1924-жылы Кыргыз автономиялуу облусунун түзүлүшү, 1926-жылы Кыргыз автономиялуу республикага айланышы, ошол учурдагы интеллигенттердин жүргүзгөн иштери, 1927-жылга чейин мамлекеттүүлүктү түптөө жылдарында жүргүзүлгөн тарыхый окуялар, алардын гезит бетинде жазылышы, жаңы заманды кабыл албаган айрым адамдардын кабарчыларды ур-токмокко алгандан улам алардын псевдоним менен жазуулары, “Интергельпонун” келиши, билимге умтулуу, аялдардын укугу жөнүндө маалыматтар камтылган.