УЛУТТУН УҢГУСУНА КАЙТУУ – АЛДЫГА ИШЕНИМДYY КАДАМ ТАШТОО (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада улуттук иденттүүлүктү сактоо, маданий мурастарды кайра жандандыруу жана заманбап коомдун өнүгүү багытын аныктоодо өзгөчө мааниге ээ экендиги, улуттук уңгуга кайтуу – бул артка кетүү эмес, тескерисинче, тарыхый тажрыйбаны, баалуулуктарды жана руханий негиздерди бүгүнкү күндүн талабына ылайык жаңыча колдонуу каралат. Анда улуттун тили, тарыхы, маданияты, каада-салты дүйнөтаанымы – келечекке жол көрсөткөн маанилүү фактор катары белгиленет. Мындай багыт алдыга ишенимдүү кадам таштоого өбөлгө түзүп, коомдун биримдигин бекемдейт, ааламдашуу шартында улуттук өзгөчөлүктү сактап калууга жана жаңы жетишкендиктерге умтулууга түрткү берет.