КЫРГЫЗДАРДЫН САЛТТУУ МАДАНИЯТЫНДАГЫ ГЕНДЕРДИК АССИМЕТРИЯ: «МАНАС» ЭПОСУНУН МИСАЛЫНДА (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада кыргыздардын элдик оозеки чыгармаларындагы гендер маселеси каралып, эркек менен аялдын коомдогу орду, ролу жана жүрүм-турумдары тууралуу маданиятта сенек болуп калыптанып калган жалпы көз караш жана ынанымдар, же гендердик стереотипетер анализге алынат.