ТАЛАА ЭЛДЕРИНИН УЛУТТУК МУЗЫКАСЫНЫН ЫЙЫК МЕЙКИНДИГИ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макала казак элинин салттуу музыка маданиятындагы ыйык мейкиндик феноменин талдайт. Кобуз аспабынын ыйык символикасы жана Коркут менен анын Желмае аттуу инеги жөнүндө уламыш негизги мисал катары каралат. Изилдөө үн аркылуу материалдык жана руханий дүйнөлөрдүн байланышы менен музыкалык ырымдардын маданий эс-тутумду сактоодогу ордун ачып берет. Методология этномузыкологияга, үн феноменологиясына жана маданий антропологияга негизделет. Натыйжалар казак салттуу музыкасынын руханий маанисин түшүнүү жана материалдык эмес мурасты сактоо үчүн маанилүү.