ЭЛДИК ИНТЕЛЛЕКТУАЛДЫК ОЮНДАР — КЫРГЫЗ ЭЛИНИН МАДАНИЙ МУРАСЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада байыркы кыргыз элдик интеллектуалдык оюндарын жандандыруу темасы козголду. Илгерки заманда пайда болгон акыл оюндары татаал эрежелери жана талаптары менен адамдын оюнга болгон муктаждыгынын андан аркы эволюциясын далилдейт. Археологиялык казуулардын негизинде байыркы оюндардын тарыхын билүүгө болот. Элдик оюндар-байыркы көчмөндөрдүн дүйнө таанымынан, алардын жашоого жана айлана-чөйрөгө болгон мамилесинен келип чыккан баа жеткис эстелик жана тарбиялык мааниси зор.