САЛТТАР ЖАНА ӨЗГӨРҮҮЛӨР: ОРТО КЫЛЫМДАГЫ ӨЗБЕКСТАНДЫН МАДАНИЙ ЖАНА СОЦИАЛДЫК ЖАШООСУНДА МАДРАСА ЖАНА СУФИЙ УЮМДАРДЫН РОЛУ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул макалада Орто кылымдардагы Өзбекстанда мадрасалар менен суфийлик тарикаттардын (өзгөчө Нақшбандиянын) маданияттык жана социалдык турмуштагы орду талданат. Алар илим, руханий тарбия жана коомдук туруктуулуктун негизги булактары болгон.