СУФИЗМ – АДАМДЫ ЖЕТИЛҮҮГӨ ЖЕТЕЛЕГЕН КҮЧ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул макаланын предмети катары суфизм руханий-ахлакый агым катары алынган. Иштин максаты — суфизмдин кемчиликсиз адамды тарбиялоодогу ордун аныктоо. Макалада суфизмдеги жан менен дененин саламаттыгы тууралуу түшүнүктөр, идеалдуу адамды тарбиялоо маселеси жана ойчулдардын бул багыттагы окуулары кыскача талданат. Натыйжада, суфизм руханий өнүгүүгө багытталган толук системаны сунуштай тургандыгы көрсөтүлдү. Бул жыйынтыктар дин таануу, философия жана инсандык өнүгүү психологиясы жаатында колдонулушу мүмкүн.