ИСЛАМДЫН ЛИБЕРАЛДЫК ЖАҢЫЛАНУУСУ: ААЛАМДАШУУ ШАРТЫНДАГЫ КӨЗ КАРАШ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада ааламдашуу шарттарында исламдын либералдык багыттарынын өнүгүүсү талданып, исламдык ой жүгүртүүнүн трансформациясы жана салттуу исламдын азыркы учурга ылайыкташуу процесси каралат. Либералдык исламдын негизги элементтери, анын ичинде ачыктык, толеранттуулук, өзгөрүүлөргө жана заманбап цивилизациянын  жетишкендиктери менен өз ара аракеттенүүгө жөндөмдүүлүгү жөнүндө ой айтылат.