МАХМУД КАШГАРИНИН “ДИВАНИ ЛУГАТ АТ-ТҮРК” СӨЗДҮГҮНДӨГҮ УЛУТТУК КАА- ДА-САЛТКА БАЙЛАНЫШТУУ АЙРЫМ ТҮШҮНҮКТӨР (балага байланыштуу ырым-жырым, ишенимдер боюнча) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул макалада Махмуд Кашгаринин «Дивани лугат ат-түрк» аттуу сөздүгүндө балдарга байланыштуу чагылдырылган улуттук каада-салттар, ырым-жырымдар жана ишенимдер иликтенет. Орто кылымдардагы түрк элдеринин турмуширичилиги, бала тарбиясына карата мамилеси, фольклордук жана маданий элементтери сөздүктөгү мисалдар аркылуу ачылып берилет. Өзгөчө кыргыз элинин салт-санаасы менен байланышкан түшүнүктөрдүн мааниси жана алардын бүгүнкү күндөгү улуттук иденттүүлүктөгү орду баса белгиленет.