КЫРГЫЗСТАНДЫН АГРАРДЫК СЕКТОРУН ТУРУКТУУ ӨНҮКТҮРҮҮДӨ АГРОЭКОЛОГИЯНЫН ЖАНА ЖАШЫЛ АЙЫЛ ЧАРБАСЫНЫН РОЛУ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул макалада агроэкология жана жашыл айыл чарба Кыргызстандын фермерлери жана агрардык ишканалары үчүн жергиликтүү кыйынчылыктарды чечүүгө кандайча жардам бере алаары талкууланат. Ал эми агроэкологиялык ыкмаларды жана жашыл айыл чарбанын принциптерин салыштыруу аркылуу экономикалык натыйжалуулук, экологиялык туруктуулук жана социалдык адилеттүүлүк ортосундагы тең салмактуулукту камсыз кылуунун жолдору көрсөтүлөт.