АЙЛАНМА ЭКОНОМИКА: КЫРГЫЗСТАНДАГЫ ӨНҮГҮҮ ЖОЛДОРУ ЖАНА КӨЙГӨЙЛӨР (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада Кыргызстанда айланма экономиканы өнүктүрүүнүн келечеги жана бул модельге өтүүдө өлкө туш болуп жаткан негизги тоскоолдуктар каралат. Кайра колдонуу, кайра иштетүү жана туруктуу керектөө принциптерин киргизүүгө өбөлгө түзгөн негизги багыттар сүрөттөлгөн. Инфраструктуранын жетишсиздиги, калктын маалымдуулугунун төмөн деңгээли, экономикалык жана мыйзамдык тоскоолдуктар сыяктуу көйгөйлөр талданат. Жыйынтыгында мамлекет тарабынан комплекстүү мамиленин маанилүүлүгү баса белгиленет.