ИНТЕГРАЦИЯ ШАРТТАРЫНДА КЫРГЫЗСТАНДА ОРГАНИКАЛЫК АЙЫЛ ЧАРБАСЫН ӨНҮКТҮРҮҮ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул макалада ЕАЭБ шарттарында Кыргызстанда органикалык айыл чарбасын өнүктүрүүнүн көйгөйлөрү жана келечеги каралат. Негизги көңүл органикалык продукциянын артыкчылыктары жөнүндө маалымдуулуктун төмөндүгүнө, каржылык инструменттердин жана мамлекеттик колдоонун жетишсиздигине, ошондой эле улуттук стандарттардын эл аралык талаптарга дал келбегендигине бурулат. Натыйжалуу мыйзамдык базаны өнүктүрүү,инфраструктураны жакшыртуу жана маалыматтык тоскоолдуктарды жоюу боюнча чакырыктар талданат. Ошондой эле, органикалык айыл чарбасын атаандаштыкка жөндөмдүү кылуу үчүн комплекстүү чечимдерди ишке ашыруу боюнча сунуштар берилет, анын ичинде айыл чарба секторунун эл аралык рыноктордогу позицияларын чыңдоо жана туруктуу өсүшүн камсыз кылуу максатында бирдиктүү санариптик платформа түзүү сунушталат.