АКАДЕМИК АЙДАРКАН МОЛДОКУЛОВДУН ИЛИМИЙ ЭМГЕКТЕРИНИН КЫРГЫЗСТАНДЫН ЭКОНОМИКАСЫН ӨНҮКТҮРҮҮГӨ ТИЙГИЗГЕН ТААСИРИ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Быйыл кыргыз элинин көрүнүктүү академиги жана ишмери Айдаркан Молдокуловдун 95 жылдык мааракесин белгилеп жатабыз. Анын экономика илимине жана практикасына кошкон салымын жогору баалоого болбойт жана анын мурасы Кыргызстандын экономикасынын өнүгүшүнө таасирин тийгизүүдө. Бул макалада биз А.Молдокуловдун илимий эмгектери өлкөнүн экономикалык саясатына кандай таасир эткенин жана алар жаш муундар үчүн багыт катары кызмат кыла аларын карап чыгабыз.