КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНДА ТУРАК ЖАЙ САЯСАТЫНДА КЫТАЙДЫН ТАЖРЫЙБАСЫН КОЛДОНУУ МҮМКҮНЧҮЛҮКТӨРҮ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Акыркы жылдарда Кытайдын турак жай саясаты турак жай көйгөйлөрүн чечүүдөгү натыйжалуулугу менен көңүл буруп жатат. Бул макалада Кыргызстанда Кытайдын туракжай саясатын колдонуу мүмкүнчүлүктөрү каралып, Кытайдын туракжай саясатынын негизги аспектилери, каржылоо моделдери жана анын салттуу туракжай саясатынан айырмачылыктары көрсөтүлгөн. Кытайдын туракжай саясатынын кээ бир компоненттеринин, айрыкча арендага жеткиликтүү туракжайларды куруудагы ийгиликтүү таралышы талкууланат. Макалада Кытайда туракжай камсыздандырууну жакшыртуу үчүн иштелип чыккан механизмдер баса көрсөтүлүп, анын трансформация процесстери жана туракжай саясатын түзүүдөгү ролу баса белгиленген.