БИШКЕК ШААРЫНДА ТУРИСТТИК БИЗНЕСТИН ЭКОНОМИКАНЫН СЕКТОРУ КАТАРЫ ӨНҮГҮҮСҮ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада Бишкектин өзгөчө пайдалуу экономикалык-географиялык жайгашуусуна, анын ыңгайлуу транспорттук байланышына жана Евразияны кесип өткөн Улуу Жибек жолунда жайгашкандыгына карабастан, азыркы учурда туристтик бизнес жетишсиз өнүгүп жаткандыгы жана анын бир катар негизги себептери каралып жаткандыгы каралат. Бул терс кырдаалды жоюу жана туристтик бизнести өнүктүрүү үчүн авторлор биринчи кезекте шаардын түштүгүндөгү тоо этектеринин жана капчыгайлардын табигый жана рекреациялык потенциалын өнүктүрүүгө багытталган бир катар чараларды ишке ашырууну сунушташты. Аныкталган көйгөйлөрдү ар тараптуу жана натыйжалуу ишке ашыруу үчүн биринчи кезекте “Бишкектин туристтик бизнесин өнүктүрүү стратегиясын”иштеп чыгуу керектиги баса белгиленди.