АКАДЕМИЯЛЫК МОБИЛДҮҮЛҮК СТУДЕНТТЕРДИН ДҮЙНӨ ТААНЫМЫН, ЖИГЕРДҮҮЛҮГҮН АРТТЫРУУЧУ ПЕДАГОГИКАЛЫК ТЕХНОЛОГИЯ КАТАРЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада билим берүү системасында академиялык мобилдүүлүктүн калыптанышы, өнүгүшү жана анын мааниси жөнүндө сөз болот. Мында автор академиялык мобилдүүлүктүн келип чыгышы, ал түшүнүккө негиз салуучулардын эмгектерине кеңири токтолот жана ал боюнча теориялык иштеп чыгууларга талдоо жасайт. Тигил же бул мамлекеттин билим берүү системасынын дүйнөлүк билим берүү процесстерине ийгиликтүү интеграциялануусунда академиялык моблилдүүлүк натыйжалуу технология экендиги баса белгиленет