ФУНДАМЕНТАЛДЫК ЖАНА ПРИКЛАДДЫК ИЛИМДЕРДИ КООРДИНАЦИЯЛООНУН КОНСТИТУЦИЯЛЫК-УКУКТУК НЕГИЗДЕРИ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада илимдин коомдун жана мамлекеттин өнүгүшүндөгү ролу кеңири каралат. Негизги жана прикладдык илимдердин өнүгүшүн координациялаган илимдер академиясынын ролу баса белгиленет. Илимий өнүгүүгө болгон салттуу мамилелерди кайрадан карап чыгуу зарылдыгы келип чыгууда.