КЫРГЫЗСТАНДА УЛУТТУК БААЛУУЛУКТАРДЫ ЖЕТКИРҮҮДӨГҮ ИЛИМДИН РОЛУ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул макалада Кыргызстандын билим берүү системасынын улуттук жана диний баалуулуктарды жеткирүүдөгү ролу каралат. Бул макалада Кыргызстанда улуттук баалуулуктарды сактоо жана өнүктүрүүдө илимдин ролу каралат. Улуттук баалуулуктардын мааниси, алардын коомдук турмуштагы орду, илимий изилдөөлөрдүн бул багыттагы жетишкендиктери жана келечектеги маселелер талдоого алынат. Макалада Кыргызстандын илимпоздорунун улуттук баалуулуктарды изилдөө боюнча жүргүзгөн иштерине көңүл бурулат, ошондой эле билим берүү системасынын бул процесстеги мааниси баса белгиленет.