БОЛОЧОК МУЗЫКА МУГАЛИМИНЕ КОЮЛУУЧУ ТАЛАПТАР (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Кыргызстанда билим берүү системасынын өркүндөтүлүшү мугалимдердин сапатын жогорулатуу менен тыгыз байланыштуу. Айрыкча, музыка мугалими окуучуларга эстетикалык тарбия берүүдө маанилүү ролду ойнойт. Бул макалада болочок музыка мугалимине коюлуучу негизги талаптар, анын кесиптик даярдыгы жана компетенттүүлүгү талдоого алынат. Бул макалада болочок музыка мугалимине коюлуучу негизги талаптар каралат. Музыка мугалими педагогикалык чеберчиликке, музыкалык билимге, чыгармачылык жөндөмгө жана инновациялык окутуу ыкмаларына ээ болушу керек. Ошондой эле, ал психологиялык жана коммуникативдик көндүмдөрүн өркүндөтүп, заманбап технологияларды  пайдалануу менен билим берүү процессин натыйжалуу жүргүзүүгө тийиш. Макалада мугалимдин кесиптик даярдыгы, окуучулар менен иштөө ыкмалары жана маданий тарбия берүү жаатындагы ролу талдоого алынат. Музыка мугалиминин компетенциясын жогорулатуу жалпы билим берүүнүн сапатын арттыруунун маанилүү фактору болуп саналат.