1924-ЖЫЛЫ “ЭРКИН ТОО” ГЕЗИТИНИН БИРИНЧИ САНЫ КАНТИП ЧЫККАН? (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Алгачкы кыргыз тилинде чыккан «Эркин Тоо» гезитинин тарыхый биринчи санын анализдөө, андагы маалымат, макалалардын мазмунун, таржымалын, жазылуу себептерин, ошол кездеги окуялардын чагылдырылышын изилдөө аркылуу кыргыз журналистикасынын калыптана баштаган мүмкүнчүлүктөрүн аңдап билүүгө жол ачат.