СИСТЕМАЛАРДЫН ТУТУМУНУН БУЗУЛБАС БАЙЛАНЫШ МЫЙЗАМЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада “система” түшүнүгүнүн табияты жана маңызы каралат. Системалардын материалдык жана материалдык эмес коштугунун ортосундагы ажырагыс байланыштын жаңы мыйзамы түзүлдү. Бул мыйзам бардык чөйрөлөрдө: физикалык, биологиялык жана социалдык системаларда иштейт деп баса белгиленет. Ал жаратылыштын универсалдуу мыйзамдарынын категориясына кирет.