КҮНДҮН НУРУНУН КОНЦЕНТРАТОР КАТАРЫ КОЛДОНУУДА АЛЬТЕРНАТИВДҮҮ ЭНЕРГИЯ БУЛАГЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Лупа альтернативдүү электр булагын өрчүндөтүүдө маанилүү, себеби лупанын функционалдык маанисин кеңейтүү бул макаланын негизин түзөт. Лупанын жардамы менен сууну ысытуу электр энергиясын үнөмдөөгө мүмкүнчүлүк түзөт.