КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНДАГЫ ЭКОЛОГИЯЛЫК ПРОБЛЕМАЛАРДЫ ЧЕЧҮҮ ҮЧҮН КЕЛЕЧЕКТҮҮ МАТЕРИАЛДАР ЖАНА ТЕХНОЛОГИЯЛАР (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада Кыргызстандагы экологиялык көйгөйлөр кеңири каралат. Авторлор алардын айрымдарын чечүү үчүн материалдарды жана технологияларды сунуш кылышкан. Алар иштеп чыккан магниттик башкарылуучу нанокомпозициялык мате-риалдар жогорку эффективдүү сорбенттердин жана магниттик материалдардын өзгөчө касиеттерине ээ.