ЫРГЫЗСТАНДАГЫ ЖУМУШЧУ КЕСИПТЕРГЕ ДАЯРДООЧУ ОКУУ ЖАЙЛАР ЖАНА АЛАРДА ЖУМУШЧУЛАРДЫ ДАЯРДОО МАСЕЛЕЛЕРИ (1980-жж.) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Кыргызстанда жумушчу кадрларды даярдоо үчүн совет бийлиги орногондон баштап атайын окуу жайлар ачыла баштаган. Совет мезгилинин акырында алардын саны 100дөн ашкан. Бирок өнөр жай ишканаларына даярдалган жумушчулардын аз гана бөлүгү аталган окуу жайларда даярдалган. Алардын арасында кыргыздардын саны бир топ эле азболгон.