ФИЛОСОФИЯЛЫК ЖАНА ДИНИЙ АНТРОПОЛОГИЯНЫН ТАБИЯТЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада адамдын маңызын жана жашоосун талдай турган философиялык илимдердин татаал тармагы болгон философиялык антропологиянын жана адамдын болмушун диний окуулардын контекстинде изилдеген диний антропологиянын спецификалык табиятын талдооого аракет жʏргʏзʏлдʏ. Диний антропология - дин менен адамдын өз ара байланыштарын, адамдын руханий, моралдык жана социалдык турмушундагы диндин ордун терең изилдеген философиянын тармагы. Ошондой эле диндин адамдын этикалык жана моралдык жашоосуна болгон таасирин, адилеттүүлүк, боорукердик, атуулдук жоопкерчилик, ыйман сыяктуу маселелердин диний тажрыйбаларда каралышын изилдейт. Диндин социомаданий табиятын изилдѳѳдѳ антропология, социология, психология, философия жана теологиянын ыкмаларын айкалыштырат.