ЖОЛ ОЧЕРКТЕРИНИН АДАБИЯТТАГЫ ЖАНР КАТАРЫ ӨЗГӨЧӨЛҮГҮ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада жол очерктеринин теориялык маселелери, алардын кыргыз адабиятында калыптанышы, орус адабиятынын белгилүү саякат жазмаларынын өнүгүшүнө тийгизген таасири талкууланат. Кыргыз адабиятындагы очерктердин жанрдык жетишкендиктери жана кемчиликтери талдоого алынып, К.Жусупов менен К.Бобуловдун очерктеринин мыкты үлгүлөрүнө идеялык-тематикалык талдоо жүргүзүлөт. Жыйынтыктап айтканда, окуялардын, кубулуштардын чабал сүрөттөлүшүнө, үстүртөн баяндалганына карабастан, очерк жанрынын калыптанышынын 30-жылдарынын жеке чыгармачылык тажрыйбасы жетишсиз болгондуктан, бул очерктер бул жанрдын калыптанышына жана өнүгүшүнө өз салымын кошкондугу белгиленет.