КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ТЕЛЕРАДИОКОРПОРАЦИЯСЫ МАМЛЕКЕТТИК САЯСАТТЫН НЕГИЗГИ МААЛЫМАТ-ИДЕОЛОГИЯЛЫК КАРАЖАТЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Эгемендик жылдарында Кыргызстандын Улуттук телекөрсөтүүсү (УТРК) өлкөнүн коомдук-саясий жана маданий турмушунда олуттуу ордун ээледи. Бул макалада УТРКнын ишинин негизги аспектилерине талдоо берилип, анын коомдук пикирди калыптандыруудагы, мамлекеттин маалымат-идеологиялык саясатын жүргүзүүдөгү ролуна басымжасалды. Кыргызстанда телевидениенин өнүгүүсүнүн тарыхый этаптарына көңүл бурулат. УТРК ишмердигин укуктук жөнгө салуу маселеси, мыйзамдар жана ченемдик укуктук актылар тууралуу аныкталат. Изилдөөдө УТРКнын коомдук аң-сезимге жана коомдун маданий өнүгүүсүнө таасир этүүчү курал катары маанилүүлүгү баса белгиленет