КЫРГЫЗСТАНДА ЭТНОЛОГИЯ ИЛИМИНИН ӨНҮГҮШҮ (ХХ КЫЛЫМДЫН БИРИНЧИ ЖАРЫМЫНДА) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада Кыргыз Республикасы, кыргыз маданиятын салттуу да, заманбап да россиялык жана жарым-жартылай социалисттик чыгыш таануучу дискурстардын көз карашы менен изилдөөнүн илимий этнографиялык мектебинин тарыхы жана өнүгүү келечеги талкууланат. Евразиянын түрк тилдүү көчмөндөрү «чыгыш таануунун көз карашы боюнча «Чыгыштын» тышкы чек арасын чагылдырганына карабастан, Кыргыз Республикасынын изилдөө тарыхын чыгыш таануу илиминин жалпы контекстине ылайыкташтырууга аракет кылалы.